Finningerondellen, Strängnäs

En rondell i Strängnäs har hottats upp med ett stort konstverk och, än viktigare, nytt ljus. Andreras Ejhed från Ljusarkitektur står för ljusdesign och acdc’s IP68-klassade spotlight Artemis står för ljuset. Vi uppdaterar med mer info så snart programmeringen är klar! (Läs mer)

acdc storm (demon) på hotell Diplomat, Stockholm

Hotell Diplomat i Stockholm har byggt en ny snygg entré i välvd mässing. Fint hotell ska ha fint ljus och valet föll på acdc’s fixerade downlight Storm. I detta fall i mattsvart finish, IP44, 2700K & 24° spridningsvinkel. (Läs mer)

Lumino – LED på löpmeter / 5 års garanti och MacAdam 2 »

Rebel Light är mycket glada över att kunna introducera Lumino på den Svenska marknaden. Vi har länge letat efter en ”LED-strip” som matchar våra krav på garanti och diodkvalitet, 5 år och MacAdam 2, detta har visat sig vara lättare sagt än gjort… Men med Lumino kan vi äntligen erbjuda LED på löpmeter utan att svikta i ... (Läs mer)

Rebel Light ny Svensk distributör för High Technology Lighting »

High Technology Lighting tillverkar alla sina armaturer i Leeds (UK). Man designar enkla men robusta armaturer, främst för retail/display, med rimliga priser utan att kompromissa med ljuskvalitet och garantier. Samtliga LED-armaturer levereras med 5 års garanti och MacAdam 2. (Läs mer)

Radiant 3D Flex @ Burberry Flagship Store, London »

Burberry har invigt en ny flaggskeppsbutik i London. I butikens tak finns två cirkulära takkupoler, ett ljusjobb skräddarsytt för Radiant 3D Flex. (Läs mer)

Uppdateringar i acdc’s linjära utbud »

acdc’s linjära armaturer Blade och Integrex för wallwashapplikationer har gjort sig kända som oerhört ljuseffektiva och väldigt driftsäkra. Med höga krav på optik och ljusbehandling samt väl genomtänkta armaturdesigner som tar hänsyn till diodteknikens speciella krav på god värmeavledning har Integrex & Blade levererat ljus i... (Läs mer)

Radiant Flaplight – Lys upp och blända av »

Flaplight designades först för museum men har sedan efterfrågats i alla möjliga typer av applikationer. Med justerbara och låsbara ”flaps” skapar du en effektiv avbländning och avskärmar ljuset från ytor som inte ska belysas. (Läs mer)

Radiant Shard – Underskåpsarmatur med högt CRI »

Shard är en underskåpsarmatur som ger ett gott ljus med bra färgåtergivning i ett smidigt format. Shard måttbeställs i valfri längd 150 mm – 1950 mm. Du kan sammankoppla flera armaturer, upp till 14 meter från en 240W/30VDC transformator. (Läs mer)

Östermalmstorg – acdc i exklusiv hemindredning »

En 1:a på Östermalm skulle anpassas till visionen om en exklusiv hotellsvit. Med en klar idé, god fingertoppskänsla och, så klart, rätt belysning lyckades Snapp arkitekter förvandla den lilla lyan till en rymlig svit. (Läs mer)

acdc Micro – minimal storlek /maximal ljuskontroll »

Många gillar acdc’s robusta och smidiga armatur Fino. Men vi har saknat möjligheten att reglera ljusspridning och distribution. För de som vill göra linjär wallwash i mikroformat kommer nu acdc’s Micro som en tidig julklapp. (Läs mer)

Utställning i Svarta lådan & nya produkter för Retail/Display »

Inom kort kommer samtliga våra tillverkare med nyheter anpassade för belysning i butik och displaysammanhang. Det handlar om skenspotlights, infällda gimbal’s m.m. För att uppmärksamma detta, samt för att det är kul med design och foto, belyste vi den gemensamma utställningen av Camilla Wellton (modedesigner) & Morgan Norman (fotograf... (Läs mer)

Radiant 3D Flex – Linjär LED utan gränser »

David Morgan på Radiant har fascinerat oss med sin finurliga armaturdesign tidigare. Inte minst med det följsamma och flexibla konceptet ”Power Cove”. Nu kommer efterföljaren som bygger flexibilitet – men i en enklare och mer lätthanterlig konstruktion. Designa linjär LED efter arkitekturen och inte tvärtom. 3D Flex finns för interiör... (Läs mer)

ACDC öppnar ny ljusstudio i London »

För att kunna visa det kompletta sortimentet, i en miljö där ljuset kan få tala för sig själv, har acdc öppnat ett nytt showroom i London. Är DU intresserad av att besöka acdc’s showroom och lära dig mer om produkterna och vad som gör acdc unika, tveka inte att kontakta oss! Se en video från premiären här. (Läs mer)

Lucifer släpper ny familj downlights med kraftiga lumenpaket »

Lucifers Z-serie har med sin ordentliga avbländning, snygga finish och goda ljusbehandling snabbt blivit en populär familj downlights för ersättning av 20/35/50W halogen. Nu lanseras storesyskonen i Y-serien. Samma goda egenskaper för ljusbehandling och avbländning som tidigare men i något större armaturhus och med mer kraftresurser i ljusm... (Läs mer)

Populära Plaza har fått ett småsyskon – Plaza 10 »

Lilla Plaza 10 motsvar 35W halogen: Tidigare i år lanserades acdc Plaza, en serie IP66 klassade armaturer som ersätter metallhalogen i en mängd applikationer. Nu utökas familjen som dessutom har fått ytterligare några tillbehör till sitt redan breda utbud av accessoarer. (Läs mer)

Lucifer LEDX – Downlights för oss som avskyr bländning »

Lucifer lighting vill bygga fantastiska downlights. Då måste man övervinna klassiska problem som bländning, att med en armaturdesign skapa flera användningsområden samt stora krav på flexibel och lätthanterlig mekanik. (Läs mer)

Ny tillverkare: Lucifer Lighting (US)

Rebel Light AB ny svensk distributör för Lucifer Lighting (Läs mer)

Rebel Light ny distributör för Radiant Arch. Lighting »

Rebel Light fortsätter att satsa mot marknaden för ljusdesign och arkitektonisk belysning. Med den nya leverantören Radiant Architectural Lighting utökas produktportföljen med flera innovativa och ljusdesignvänliga armaturer. (Läs mer)

Plaza – ACDC’s flodljus ersätter 20W & 35W metallhalogen »

Plaza 20 & 35 är byggd för att vara det optimala verktyget i en mängd exteriöra belysningsändamål. Den dimbara IP66 armaturen levereras med internt drivdon och är en installationsteknisk dröm. En stor samling accesoarer och tillbehör gör Plaza till en armatur som ljusdesignern alltid vill ha med sig i verktygslådan. (Läs mer)

Azeta – Ny downlight från ACDC som ersätter metallhalogen.

Azeta är en serie downlights framtagna för att ersätta 20W & 35W metallhalogen. Dess enkla och rena design, den väl avbländade och lättinstallerade konstruktionen, den utbytbara optiken och mängderna av tillbehör ger dig en flexibel och förstklassig downlight som levererar 100% kvalitativt diodljus. Azeta finns i runt (Round) och kvadr... (Läs mer)