Köp ”The Original Warm White” och stöd Stockholms stadsmission

Vi träffar väldigt många ljusdesigners, både under och efter arbetstid. För ett par månader sedan fann vi oss själva sittandes i en bar, någonstans i mitten av Londons oändliga utbud av dekadens, pratandes med en skarpsinnig ljusdesigner om ljuskällornas heliga moder; stearinljuset. Det rymdes mycket inom ramarna för detta samtal, men kortfattat så uppfattade vi att det saknades ett solklart alternativ för de tillfällen man vill specificera stearinljus i sin ljusdesign.

Utan att tänka igenom vare sig marknad eller konsekvens tyckte vi, där och då, att det här är något vi kan fixa. Det kan till och med ha varit så att vi lovade att så skulle ske. Vi skulle absolut marknadsföra starinljus.

Ett löfte är till för att hållas och inte långt senare sprang vi på en spännande verksamhet i hjärtat av Södermalm. Där handstöpte man ljus i egna stöparkärl och man gjorde det med en känsla och kärlek som snabbt övertygade oss om att vi hittat rätt tillverkare av ljus.

Produktion_130326-09

STHLM Ljusstöperi är ett familjeföretag som drivs av Mimmi, Håkan och Christoffer. I en mysig lokal på Bondegatan 81 tillverkar man ljus i alla dess former, serverar gott fika och populära soppor samt anordnar workshops för företag, vänner och alla andra som vill prova på att stöpa sina egna ljus.

Företaget startade under hösten 2011 efter att Mimmi flyttat till Stockholm och kände att jobbet i filmbranschen inte kändes lika inspirerande som det en gång varit. Det fanns tankar på att driva ett eget företag, men det var när hon träffade Håkan som idén om ett ljusstöperi kom till. Med Håkan kom också en hel del kunskap om ljusstöperiets fina hantverk, han hade tidigare arbetat i branschen, så när rätt lokal dök upp tog man vara på chansen och öppnade upp STHLM Ljusstöperi i samma kvarter där Liljeholmens ljusfabrik en gång i tiden hade sin legendariska produktion.

shapeimage_6

Idag tillverkas och säljs ljus till en mängd olika återförsäljare och ljusen är väldigt omtyckta. Speciellt möjligheten att kunna anpassa ljusens form och storlek helt efter kundens önskemål har visat sig vägvinnande. Många har ärvt eller köpt fina gamla ljusstakar och kandelabrar, men det är inte alltid marknadens standardljus passar de äldre måtten. Men det finns även andra former som går att stöpa, fantasin är ett välkommet inslag och har du idéer om roliga former som kan stöpas till ljus tycker vi att du ska kontakta Mimmi och ventilera dessa!

"Glödlampa" - Exempel på ett specialljus från STHLM Ljusstöperi.

”Glödlampa” – Exempel på ett specialljus från STHLM Ljusstöperi.

Vi är glada att kunna presentera vårt stearinljus ”The Original Warm White”. Precis som med alla våra andra produkter andas ljusen kvalitet och genuint intresse. När vi säljer detta ljus, oavsett det köps som present, för privat bruk eller till ett projekt, går all vinst oavkortat till Stockholms stadsmission.

Ljusen levereras i 4-pack och går att beställa i 4 olika längder:

Pris ex. moms:

230 mm x 4 st | 99 kr | 8 brinntimmar | Best nr: TOWW230

300 mm x 4 st | 119 kr | 10 brinntimmar | Best nr: TOWW300

400 mm x 4 st | 139 kr | 13 brinntimmar | Best nr: TOWW400

500 mm x 4 st | 189 kr | 18 brinntimmar | Best nr: TOWW500

Levereras med DHL/Posten (Frakt 150 kr) alternativt hämtas hos Rebel Light eller Sthlm Ljusstöperi.

The Original Warm White Leaflet_GREY